IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британски стартъп за автобатерии инвестира 200 млн. паунда в пилотен обект

Обектът, който ще се намира в логистичния парк „Хамс Хол“ на Prologis, ще заработи до края на следващата година и ще наеме 150 души персонал

15:38 | 31.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Британската компания Britishvolt Ltd. ще похарчи над 200 млн. паунда (253 млн. долара) за пилотния си обект край Бирмингам. Стартъпът заяви, че скоро ще обяви нов голям инвеститор за завода, който трябва да е един от най-мащабните за автомобилни батерии в страната, съобщава Bloomberg.

Обектът, който ще се намира в логистичния парк „Хамс Хол“ на Prologis, ще заработи до края на следващата година и ще наеме 150 души персонал, казаха от Britishvolt във вторник. В него ще се произвеждат готови за приложение батерии за електрически автомобили, като дейността му трябва да улесни откриването на мащабния обект на компанията за 2,6 млрд. паунда в Нортъмбърленд през 2024 г.

Britishvolt е един от няколкото стартъпа, които обявиха планове за строеж на големи заводи за батерии във Великобритания, но се нуждаят от ключови инвеститори. И въпреки че компанията има предварителни споразумения с британски производители на коли като Aston Martin Lagonda Global Holdings и Lotus Cars Ltd., тепърва трябва да се пребори за ангажимента им за завода си край Блит в Нортъмбърленд.

Стартъпът планира да финансира пилотния си обект с налични средства и бъдещи кръгове на финансиране, а през идните седмици ще бъда обявен втори инвеститор от индекса FTSE100, се казва в имейл.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още